Cikkek

Elérkeztünk a trilógia utolsó részéhez, ahol egy hagyományosabb, de nagyon erős Vadász paklit mutatok be nektek. Ár-érték arányban hasonló az előző két cikkemben bemutatott paklikhoz, de talán ebben lesz a legtöbb fontos ritka lap.

Ahogy ígértem, hozok nektek a Harcos után egy olyan Mágus koncepciót, amit ilyen formában még nem nagyon láthattatok. Igyekeztem itt is figyelni az ár-érték arányokra, így a most bemutatott paklim már eltér egy kicsit a mostanában tesztelt változathoz képest.

Nemrégiben írtam már hasonló elemzőset egy Harcos pakliról, ami talán a leghatékonyabb egy profi versenyformátumon, pláne, ami az ár-érték arányt illeti. Az új lapjaink és az átdolgozottak megjelenése előtt még szeretnék egy kört futni mindhárom kasztnál, hiszen sok időnk van még addig is. Sok változást nem fogok most ebben felmutatni, de mivel már...

A legtöbb gyűjtögetős kártyajátékban vannak gyakori és ritka lapok, amiket az Ősök Hajnalában is többféleképpen megkülönböztetünk. Sok esetben erre azért van szükség, hogy az erősebb lapokból kevesebb kerüljön a játékba, de itt nem kizárólag csak erről van szó, hiszen az eltérő versenyen játszható formátumainknak is ezek a ritkaság kritériumok...

Jelenleg van lehetőség többszínű pakli elkészítésére, ám a legtöbb esetben nem harmonizálnak olyan jól, mint egy egyszínű koncepció. Hiszen az adott kasztú karakterek csak saját színű fegyverzetet és képességeket használhatnak.

Sokszor hangoztattam már, mennyire fontos a side pakli egy versenyen. Sok változtatás van folyamatban, mind szabályokban, mind lapokban egyaránt, és az egyik ilyen változtatásunk, hogy a pakli lapszámától függetlenül is lehet már 10 lapos a mellékpaklink, így talán még nagyobb szerepet kap majd annak tartalma, mint eddig.

Az Ősök Hajnala szabályai szerint, majdnem a fél paklinkat átpörgethetjük, mielőtt a kezünkbe vennénk a kezdő 7 lapunkat. Ez egy nagyon magas arány, amivel a randomizáció lehetőségét lehet csökkenteni, hogy ne múljon akár egy egész meccs a rossz húzáson.

A második, kezdőknek szánt cikksorozatomban ezúttal egy egész paklit szeretnék nektek bemutatni, amivel már akár haladó szintű versenyen is helyt lehet állni. Természetesen több lap eltérés is hasonló eredményeket hozhat, valamint játékos stílustól eltérően szabhatjuk kedvünkre a versenypaklikat.

Az elmúlt két nap megosztottuk veletek a Harcos és Vadász kasztnak azon elemzéseit, amelyek az Egyedi lapokat és Hősöket érintő változtatások utáni tapasztalatokat tartalmazzák. Végére maradt a Mágus kaszt, aminek több oka is van.